Ugrás a tartalomra

Ogura Hiraku, a világ legismertebb fermentáció dizájnere, március 22. (péntek) 18:30-tól A fermentálás művészete címmel tart kóstolóval egybekötött előadást a Makifood Főzőiskolában, majd ugyanott március 23. (szombat) délután dupla workshop keretében tanulhatják el tőle az érdeklődők a japán konyha alapját jelentő dashi készítését. A helyek limitáltak, ezért érdemes mielőbb jegyet váltani!

A fermentálás művészete

 Lecture

A fermentálás művészet és megváltoztathatja, ahogy táplálkozunk – mondja a téma japán világsztárja.

Ogura Hiraku a világ legismertebb fermentáció dizájnere. Az előadás témája a japán fermentáció és az ország legismertebb alkoholos itala, a szaké lesz. A fermentálás az elmúlt években egyre népszerűbb témakör hazánkban is. Az előadás során a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, mi is pontosan a fermentálás eredete, módszere, illetve hatása. A szaké is a fermentálás szemszögén keresztül kerül bemutatára. Kedvcsinálónak a vele készült Forbes interjú itt olvasható el.

Az előadást követően lehetőség nyílik szaké és étel párosítás kostolására.

Az előadás japán nyelven, magyar tolmácsolással zajlik.

Időpont:

2024. március 22. (péntek) 18:30-20:00

Helyszín:

Makifood Főzőiskola
(1088 Budapest, Bródy Sándor utca 44.)

Belépő:

Egységesen 2000 Ft/fő
Jegyvásárlás: ITT

 

Az umami nyomában: Dashi workshop

Workshop

A dashi a japán konyha egyszerű, de mégis komplex eleme.

Egy alaplé, amely a konyhai ízek nagy részének bázisát képezi, és elkerülhetetlenül áthatja azokat. Egyetlen szó rejti magában a dashi varázsát: umami. Ezen a workshopon a résztvevők megtanulják, hogyan készítsék el ezt az umamiban gazdag alaplevet, és hogyan készítsenek majd belőle ízletes leveseket és mártogatós szószokat.

Az workshopok japán nyelven, magyar tolmácsolással zajlanak.

Időpont:

2024. március 23. (szombat) 14:00-15:30 és 16:30-18:00

Helyszín:

Makifood Főzőiskola
(1088 Budapest, Bródy Sándor utca 44.)

Belépő:

Egységesen 2500 Ft/fő
Jegyvásárlás: ITT