Ugrás a tartalomra

kép

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda és a Japán Alapítvány Kölni Iroda közös szervezésű online bevezető tanfolyamot indít japánnyelv-oktatók részére.

A tanfolyamról
A 8 alkalmas tanfolyam a japánnyelv-oktatás alapjait dolgozza fel. A kurzus a "Japan Foundation Japanese Language Teaching Method Series" (https://www.jpf.go.jp/j/urawa/j_rsorcs/o_book04.html), valamint az "Online Course on Teaching Methods for Japanese Language Teachers" (https://minato-jf.jp/#course_teachers) című, a JF Nihongo e-Learning platformon található forrásból merit.

Az órákat flipped classroom formában tartjuk. Kérjük, hogy minden foglalkozás előtt tanulmányozza át az "Online tanfolyam a japán nyelvtanárok tanítási módszereiről" ide vonatkozó kurzusát. Az órán a résztvevők csoportmunkával, valamint az online kurzusok tartalmához kapcsolódó tevékenységekkel mélyítik el ismereteiket. Az órákhoz szükséges az online kurzusokon való előzetes részvétel, ezért az órai jelenlétbe mind az online kurzusokon, mind pedig az órákon való részvétel beleszámít.

Keretlétszám: (szerdai és pénteki kurzusok) 30-30 fő
Részvételi díj: ingyenes
Célcsoport: három évnél kevesebb tapasztalattal rendelkező vagy tapasztalattal egyáltalán nem rendelkező nyelvtanárok
* A nyelvoktatói tapasztalat hiánya nem jelent problémát, ám a részvételi hajlandóság és a pozitív hozzáállás fontos kritérium, mivel minden alkalommal lesznek feladatok.

További információk:
https://drive.google.com/file/d/1aKtE4AWMLZydiYC-NtGKj6C96vgAUR4Q/view?usp=sharing

Jelentkezés az alábbi linker kattintva: (határidő: 2024. április 1., hétfő 23:59)
https://forms.office.com/r/evQnqTN9rG

Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban az alábbi email-címre írhatnak: kursejpf.go.jp (a csillag helyett @)

Japán Alapítvány Kölni Iroda, Japán Alapítvány Budapesti Iroda
Online Bevezető Tanfolyam Japánnyelv-oktatóknak csoport: Azuma, Dutzus, Yashima