Ugrás a tartalomra
-
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
  -  
1036 Budapest, Korona tér 1.

Sushiálmok filmvetítés

 Szusimania

A 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono élete elevenedik meg a megkapó dokumentumfilmben. A Sushiálmok olyan ember portréja, aki szakmájában nem fogad el semmilyen kompromisszumot. Egész életét a munkájának és a maximalizmusának rendelte alá és ezzel világhírű, három Michelin csillagos éttermet épített fel, amely a legszőrösszívűbb éttermi kritikusok elismerését is kivívta. Tartása, életpályája és megalkuvásmentes életszemlélete nemcsak példaként szolgálhat sokaknak, de alapvető kérdéseket vet fel az emberi boldogsághoz vezető utakról.

David Gelb számtalan fesztivált megjárt, gyönyörű képekkel és Philip Glass (Az órák, Kundun) remek zenéivel aláfestett műve nem csak egy rendkívüli ember portréját vázolja fel, de sokat elmond a japán társadalomról és kultúráról is. A Sushiálmok az elmúlt évtized egyik legünnepeltebb dokumentumfilmje, melynek a kritikákat összegyűjtő Rotten Tomatoes oldalon 99% a tetszési indexe!

 

Előzetes: https://youtu.be/gf93SYv-LkU (magyar felirattal)

A filmet eredeti hangon, magyar felirattal vetítjük.

 

Időpont:

2023. február 16. (csütörtök) 18:00 - 19:30

 

Helyszín:

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

(1036 Budapest, Korona tér 1.)

 

Belépődíj:

A filmvetítésen múzeumi belépő váltásával lehet részt venni, mellyel 17:00 és 18:00 között a SZUSIMÁNIA kiállítás is megtekinthető.
Regisztráció szükséges: KATTINTSON IDE

 

Ennivaló:

Mivel mind a kiállítás, mind a film meghozza az étvágyat a szusihoz, aki előre jelzi a regisztrációs lapon, a filmvetítés napján egy 8 db-os maki válogatást vásárolhat a Sushi Sei étteremtől a helyszínen 17:00 és 18:00 között 2800 Ft-ért.

Tartalma:
- 2 db Ebi tempura maki
- 2 db Sake avocado maki
- 2 db Zöldséges futo maki
- 2 db Sei maki (pácolt-bundázott csirkehúsos)