Ugrás a tartalomra
-
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
  -  
1036 Budapest, Korona tér 1.

Szusimánia - A Japán Alapítvány vándorkiállítása

Szusimania

 

A szusi, melyet a japán ételek egyik fő képviselőjeként tartanak számon, ízvilágával, letisztultságával, kifinomultságával és egészségre gyakorolt pozitív hatásával világszerte nagy népszerűséget ért el. Az eredetileg Délkelet-Ázsiából, Kínából származó étel több mint ezer éve honosodott meg Japánban, ahol a szigetvilág gazdag természeti környezetében, az emberi bölcsesség és leleményesség, valamint azon szüntelen késztetés hatására, hogy minél gyorsabban, minél ízletesebb ételeket varázsoljunk az asztalra, jelentős változásokon ment keresztül.

A szusi szó hallatán manapság a legtöbb embernek a nigiri-zushi jut eszébe, mely hozzávetőleg kétszáz évvel ezelőtt született meg a mai Tokióban: Edóban. A szusi napjainkra túlnőtt a szigetországon, és világszerte rengetegen fogyasztják. A kiállítás célja, hogy vizuálisan megpróbálja elénk tárni, miben is rejlik a szusi, ennek a mindennapi élet szerves részé vált japán ételnek a vonzereje. Bemutatjuk, miképp honosodott meg Japánban, hogyan alkalmazkodott az egyes régiók természetéhez, éghajlatához és életmódjához, hogyan virágzott fel napjainkra a kultúrája, és milyen kihívások-lehetőségek rejlenek benne a jövőt illetően. A kiállításon egy olyan részleget is kialakítottunk, ahol a látogatók megtapasztalhatják, milyen érzés betérni egy tokiói szusiétterembe. A szusit lehet szeretni és nem szeretni – mi szívből reméljük, hogy mindkét tábor egyaránt élvezi majd ezt a kiállítást, mely egyúttal bepillantást enged a japán kultúrába és történelembe is.

 

Kiállítási időszak:

2023. január 14. (szombat) – 2023. április 2. (vasárnap)

 

Nyitvatartás:

kedd – vasárnap: 10:00-18:00

 

Helyszín:

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

(1036 Budapest, Korona tér 1.)

 

Belépődíj:

https://mkvm.hu/belepok

 

 

Kedvezmény kuponok!

A Sushi Sei és a Kicsi Japán éttermek jóvoltából, a kiállításunk minden látogatójának a két étterembe szóló kedvezmény kuponokat ajándékozunk, amelyeket április 30-ig tudnak felhasználni!

Úgy tapasztaltuk, hogy a kiállítás alaposan meghozza az étvágyat a szusihoz, így a látogatás napján már biztos nem kell gondolkozni mi legyen a vacsora! Azonban az sem jár rosszul, aki nem akar üres hassal érkezni a kiállításra, ugyanis április 2-ig a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 20% kezdvezményt biztosít a belépőjegy árából a Sushi Sei és a Kicsi Japán vendégeinek!

A kuponokat keressék a múzeumban és az éttermekben!

 

Sushi Sei

1036 Budapest Bécsi út 58.

+36 30 435 0567 | +36 1 240 4065

www.sushisei.hu

FacebookInstagram

 

Kicsi Japán Sushi

1082 Budapest, Üllői út 40.

+36 30 856 7925

FacebookInstagram