Készítsünk papírsárkányt! - online workshop

Japánban a papírsárkányok több mint ezer éves múltra tekintenek vissza, mely igazi sikertörténet. A sajátos formavilágot létrehozó sárkányépítés számos újításában, illetve a technika tökélyre fejlesztésében jelentős szerepet játszott, hogy rendelkezésre álltak a készítéshez ideális alapanyagok: a kiváló minőségű japán papír és a könnyű bambusz.

Toki Mikio, a Japán Papírsárkány Szövetség és az Edói Papírsárkány Megőrző Társaság oszlopos tagja, közkívánatra egyenesen Japánból jelentkezik majd, hogy egy workshop keretein belül segítsen a magyar közönségnek is elkészíteni e népszerű játékot. A több mint negyvenéves sárkánykészítői tapasztalattal rendelkező mester útmutatásával résztvevőink japán alapanyagokból alkothatnak meg egy igazi japán papírsárkányt, s mindezt otthonuk kényelméből!

A másfél órás foglalkozáson felnőttek és – szülői segítséggel – gyermekek egyaránt részt vehetnek. Korábbi programjainkhoz hasonlóan, ez alkalommal is Zoom rendszeren keresztül tartjuk a workshopot, jelentkezőinknek szükséges kitölteni a jobb oldali jelentkezési lapot. Regisztrációt követően budapesti lakosoknak irodánkban való átvétellel (1062 Budapest, Aradi utca 8-10.), vidéki jelentkezőknek pedig postai úton biztosítunk a sárkány összeállításához szükséges japán szettet.

Létszám: maximum 50 fő

Részvételi díj:

a részvétel ingyenes

Dátum:

2021.08.28. 10:30

A regisztrációt követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a papírsárkány szett átadásának részleteit.