Téma-specifikus kurzusok 2021-22

A Téma-specifikus kurzusok B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkező nyelvtanulókat céloznak meg. Az összesen 10 héten át tartó tanfolyamot a 2019-20. tanév során három alkalommal hirdetjük meg. A témák minden alkalommal változnak, az órákon – a kommunikációs készség növelése érdekében – anyanyelvi beszélők számára készült autentikus anyagokat használunk. Jelentkezni egy vagy akár több tanfolyamra is lehet.

1. Szükséges nyelvtudás
B1/B2 szint (JLPT minimum N3 szint)
* A B1/B2 szint kritériumairól az alábbi oldalon tájékozódhat:

2. Kurzusinformációk
Időpontok: szerdánként, 19:00 – 20:30 (összesen 10 alkalom)

* A vírushelyzet miatt az első téma-specifikus kurzust online formában tartjuk meg. Amennyiben a vírushelyzet lehetővé teszi, a második tanfolyam már tantermi környezetben kerül lebonyolításra. Az órákon való részvételhez kérjük, szerezzen be internet kapcsolattal és japán szövegbeviteli funkcióval rendelkező eszközt (PC-t, laptopot, tabletet vagy okostelefont).

* A fenti napok, időpontok változhatnak.

3. A kurzusleírás

1. alkalom

Téma: Tanuljunk idiómákat (kanjóku)!

"Atama ni kuru", "Hara ga tacu": bedühödik, dühös lesz. Az ehhez hasonló, két vagy több szótagból álló összetételeket, melyek teljesen más jelentés kifejezésére kapcsolódnak egymáshoz, idiómáknak nevezzük.

A japánban rengeteg idióma létezik, ám ezekből sajnos csupán keveset mutatnak be a tankönyvekben is. A tanfolyamon a mindennapi életben leginkább használatos idiómák megismerésére és elsajátítására fókuszálunk.

* A 2. és 3. tanfolyam leírását a későbbiek során tesszük közzé.

4. A tanfolyam ára
15 000Ft/kurzus
Befizetés módja: készpénzzel vagy átutalással.
* Kérjük, a befizetés kívánt módját jelezze jelentkezésekor!
* Azok részére, akik átutalással szeretnének fizetni, emailben küldünk értesítést a számlaszámról. Az átutalás kezelési költsége a befizetőt terheli.
* Az éves kurzusok hallgatói ingyenesen jelentkezhetnek a három téma-specifikus vagy három autonóm kurzus valamelyikére.
* A befizetett tandíjakat a későbbiek során csak akkor áll módunkban visszatéríteni, ha a jelentkezők száma nem éri el a kurzus indításához szükséges, minimális 4 főt.

5. Kurzuslétszám
Minimum 3, maximum 9 fő.
* A tanfolyam hallgatóinak végleges névsora a befizetés sorrendjében kerül megállapításra.
* Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a minimum 4 főt, a kurzus nem indul el.

6. Jelentkezés
Jelentkezési határidő: az első óra előtt 1 héttel
Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet, emailen vagy telefonon.
* A jelentkezés véglegesen a befizetéskor válik érvényessé.

Tel: (+36-1)214-0775 (H–P.: 9:00–17:00)
E-mail: nikolenyigergely@japanalapitvany.hu
Kapcsolattartó: Nikolényi Gergely