Külföldön megrendezésre kerülő kiállítások támogatása (Exhibitions Abroad Support Program) Q-EAS
Célja, hogy anyagi támogatást nyújtson a japán művészeteket és kultúrát külföldön bemutatni szándékozó kiállításoknak.

Pályázhatnak:

• Külföldi (Japánon kívüli) múzeumok és művészeti szervezetek, intézmények.
  • A szervezeteknek és múzeumoknak abban az országban kell lenniük, ahol a kiállítást szervezik.
  • Magánszemélyek nem pályázhatnak.

Figyelem! Nem pályázhat az a szervezet, amelyik az elmúlt három évben háromszor egymás után elnyerte a támogatást. Minden szervezet, múzeum csak egy pályázatot adhat be.

A pályázat olyan kiállításoknak készült,

• melyeket külföldi (Japánon kívüli) múzeumok vagy szervezetek terveznek és bonyolítanak, hogy bemutassák a japán művészetet és kultúrát országukban, és
  • melynek megnyitására a 2024. április 1. és 2025. március 31. között kerül sor.
  • melyek bemutatják a japán művészt és munkásságát az adott országban megrendezésre kerülő nemzetközi művészeti kiállításokon (biennálé, triennálé)
  • melyek egy helyi adott művésztelep, alkotótáboron résztvevő alkotó eredményét prezentálják, a japán alkotó és a helyi művészek közötti új kapcsolatok építését teszik lehetővé

A következő típusú tervek elsőbbséget élvezhetnek:

• olyan magas szintű kiállítás, melyre még nem volt példa a pályázó országában.
  • olyan kiállítás, mely segíti a művészek, kurátorok és kutatók közötti kapcsolatok építését Japánban és külföldön egyaránt, valamint olyan tervek, amelyek olyan művészeti munkákat mutatnak be, melyek egyértelmű kulturális cserekapcsolatokat céloznak meg művészek, kurátorok, kutatók és a helyi lakosok között

A következő típusú tervek kisebb eséllyel indulhatnak a pályázaton:

• kiállítások, melyek jótékony alapokra vagy baráti kapcsolatra épülnek testvérvárosok, iskolák és intézmények között
  • kiállítások, melyek a művészeti képeket közadakozásból mutatják be.
  • kiállítások, melyek olyan művészeti képeket állítanak ki, melyek hobbi szinten készültek
  • kiállítások, melyeket szervező múzeumok vagy szervezetek korábban már kaptak segítséget a Japán Alapítványtól, és
  • utazó kiállítások, melyek korábban már nyertek a Japán Alapítvány által meghirdetett pályázatok valamelyikén.

Finanszírozás:

A pénzügyi támogatást költségmegosztásos alapon adják a szállításra, a katalógus nyomtatására, valamint a meghívott, illetőleg kiküldött művészek, kurátorok és/vagy szakértők útiköltségének biztosítására.

A tavalyi év pályázati mérlege: 52-ből 28 sikeres pályázat

Határidő: 2022. november 30. (csütörtök) 13:00 JST

Értesítés: 2024. április

Részletesebb információ és letölthető pályázati adatlap elérhető az alábbi linken:

Tájékoztató (angol)

Tájékoztató (japán)

Jelentkezési dokumentumok (csak angol)

Bővebb információ (angol)

Bővebb információ (japán)