• Segédanyagok a Marugoto tankönyvcsaládhoz

A "Marugoto" a Japán Alapítvány tankönyvsorozata, amely a Japán Alapítvány japánnyelv-oktatási szabványán, a "JF Standerd"-en alapul. Ennek elsődleges célja a kölcsönös megértés előmozdítása. A könyveket tanári felügyelettel történő oktatásra fejlesztették ki, és az alábbi kategóriák szerint különülnek szét: Starter (Bevezető - A1), Elementary 1 (Kezdő 1 - A2), Elementary 2 (Kezdő - A2), Pre-Intermediate (Középhaladó - A2/B1), Intermediate 1 (Haladó 1 - B1), Intermediate 2 (Haladó 2 - B1).

• NIHONGO e-na

Ez a japán nyelvtanulási portál hasznos weboldalakat, eszközöket és ötleteket mutat be a japán nyelvet tanulóknak. (Az oldal angol és japán nyelven elérhető.)

• Japanese in Anime & Manga

A japán animék és mangák világszerte nagy népszerűségre tettek szert. Ez az e-learning oldal főleg azok számára nyújt segítséget, akik a japán animéken, mangákon keresztül kívánnak tanulni. Meghallgathatjuk és összehasonlíthatjuk a karakterek által használt különböző kifejezéseket, kvízeket tölthetünk ki a különféle szerelmi kifejezésekkel kapcsolatban, ami garantálja a szórakozást tanulás közben.

• Challenge with Erin - Contents library

A Challenge with Erin! Nihongo ga dekimasu 2006-ban kezdte meg sugárzását az NHK oktatási csatornáján, valamint az NHK Worldön, és azóta a világ számos országában és régiójában sugározzák. A Contents Libraryben a különféle videóanyagok vannak kategorizálva.

• HIRAGANA/KATAKANA Memory Hint

Ez egy olyan alkalmazás, ahol asszociatív illusztrációkon keresztül élvezheted a Hiragana és Katakana tanulását, kvízek segítségével ellenőrizheted, hogy helyesen tanultad-e meg őket vagy sem.

• KANJI Memory Hint 1, 2, 3

Ez egy olyan alkalmazás, amely asszociatív illusztrációkkal, játékokkal segíti a kandzsi tanulást.

• Nyelvoktatói oldal a "Challenge with Erin – Japanese Language Test" japán nyelvtanulói applikációhoz

Érdekel a japán nyelv? Szeretnél könnyedén japánul tanulni, vagy lemérni japán tudásod? A „Challenge with Erin – Japanese Language Test” egy olyan applikáció, mellyel kártyajátékokon és kvízeken keresztül sajátíthatjátok el az alapfokú japán szavakat, kifejezéseket, illetve azt is lemérhetitek, mennyit sikerült megjegyeznetek belőlük.

• A Japán Alapítvány Budapesti Iroda tanárok által kölcsönözhető nyelvkönyveinek, segédanyagainak jegyzéke

Jelen jegyzék azon tankönyveket és nyelvoktatási anyagokat tartalmazza, mely a Japán Alapítvány Budapesti Iroda tanári szobájában találhatók. (A könyvek nem a könyvtár részét képezik.)