Nyelvoktatás -Tanároknak

• JFBP

Napjainkban szinte egymás után jelennek meg új japán e-learning anyagok, melyek céljaikat és tartalmukat tekintve is egyre változatosabbnak tekinthetők. A továbbképzés egyik célja, hogy ezeket az e-learning tartalmakat ne csak a diákok használják autonóm nyelvtanulás céljából, hanem a nyelvoktatók is aktívan beépítsék óráik anyagába. Ennek gyakorlati példájaként beszámolunk a „Marugoto A1-1” nyelvoktató által támogatott japán nyelvkurzusról, mely online tananyagot dolgoz fel online nyelvórákkal fűszerezve. Bemutatunk továbbá két másik e-learning anyagot is, remélve, hogy praktikus tippekkel szolgálunk vele az online tartalmak alkalmazásával kapcsolatban. Az e-learning anyagok hasznos segítséget nyújthatnak az ön óráin is. Tartson velünk, gondolkodjunk együtt órai felhasználásuk lehetőségeiről!

• JFBP

Érdekel a japán nyelv? Szeretnél könnyedén japánul tanulni, vagy lemérni japán tudásod? A „Challenge with Erin – Japanese Language Test” egy olyan applikáció, mellyel kártyajátékokon és kvízeken keresztül sajátíthatjátok el az alapfokú japán szavakat, kifejezéseket, illetve azt is lemérhetitek, mennyit sikerült megjegyeznetek belőlük.

• JFBP

Az alábbi linkekről letölthető két lista  a Dekiru 1-2 használata során alkalmazható egyéb források (hallás- és szövegértési tananyagok) összefoglaló jegyzékei, melyek nem csupán a nyelvtanra, hanem az egyes leckék can-do kompetenciáira is egyaránt fókuszálnak. A jegyzékben feltüntetett anyagok megtalálhatók a Japán Alapítvány Budapesti Iroda tanári könyvállományában, így nyelvoktatók számára ingyenesen kölcsönözhetők.

• JFBP

Jelen jegyzék azon tankönyveket és nyelvoktatási anyagokat tartalmazza, mely a Japán Alapítvány Budapesti Iroda tanári szobájában találhatók. (A könyvek nem a könyvtár részét képezik.)